O nama
Uzgojem pasa bavimo se više od 30 godina. Zahvaljujući dugogodišnjem kinološkom iskustvu, uspjeli smo stvoriti vlastitu krvnu liniju havanezera, koja se temelji na primjercima srednje veličine, tipičnih glava, pravilnog kostura i bujne, svilenkaste dlake, koja je tipična za ovu pasminu. Tijekom uzgoja nismo provodili selekciju u odnosu na boju dlake i cilj našega rada nije fokusirati se na određenu boju. Smatramo da je bogatstvo ove pasmine upravo varijetet dopuštenih boja. Za osnovu našega uzgoja preuzeli smo dansku krvnu liniju, odabirom svjetskog i europskog prvaka (obje titule osvojene iste godine) Have-a-nice Lucky Lukea za oca štenaca našeg prvog legla i parnjaka za našu prvu kujicu Dandy Daisy Warrior Bibi, uvezenu iz renomirane uzgajivačnice iz Budimpešte. Na taj smo uspjeh posebno ponosni jer Lucky Luke, odlukom svoje vlasnice koja je željela spriječiti masovnu produkciju i nekontrolirani uzgoj pasmine s rastućom popularnošću, nikada nije služio kao parnjak uzgajivačnicama izvan svoje matične. Posebno smo zahvalni na ukazanom povjerenju koje su opravdali uspjesi potomaka rođenih u našoj uzgajivačnici od ovog izuzetnog psa.
Impressive Aslan’s Agamemnon i Impressive Aslan’s Aphrodite, štenci iz našeg prvog legla, svojim su eksterijernim karakteristikama ispunili naša očekivanja  i ostali u našoj uzgajivačnici u kojoj su nastavili stopama svojega slavnoga oca, ostvarivši respektabilne izložbene rezultate. Impressive Aslan’s Agamemnon je postao mladi hrvatski prvak u ljepoti i hrvatski prvak u ljepoti osvojivši sljedeće rezultate: 3x VP1, 5XJBOB, 5XPRM, 4XCAC, 2XCACIB, 6XBOB, Klupski mladi prvak Hrvatske i Slovenije, BIS3 Couple s Impressive Aslan's Aphrodite. Na svjetskoj izložbi pasa u Salzburgu umalo je obranio titulu svojega oca, zauzevši treće mjesto. Impressive Aslan’s Aphrodite, postala je mlada hrvatska prvakinja u ljepoti, koja je obogatila naš uzgoj za devet izvanrednih štenaca, ojačavši genotip kojemu težimo.
Kako bismo našu liniju što više učvrstili i vratili danskim korijenima, prepoznatljivim po tamnoj pigmentaciji, bogatoj dlaci i pravilnoj anatomiji, u uzgajivačnicu smo uvezli psa iz danske uzgajivačnice Frihedshab. Višemjesečno iščekivanje najvaljenog danskog legla te dugačak put do Kopenhagena imao je višestruki smisao. Iz Kopenhagena smo se vratili s puno novih iskustava i znanja koja su s nama podijelili dugogodišnji uzgajivači havanezera sa zavidnim rezultatima.
Svi psi u našoj uzgajivačnici su u našem čistom vlasništvu. Ne prodajemo pse u aranžmane ili u suvlasništva. Svi podaci o svim našim psima, ocjenske liste, izložbeni rezultati, sva prošla i planirana legla transparetno su navedeni na našoj internetskoj stranici. Na našim stranicama možete pratiti svako štene, od rođenja do odlaska u novi dom. Pažljivo biramo nove vlasnike i obavezno s njima ostajemo u kontaktu kako bismo međusobnim odnosom povjerenja našim psima omogućili životne uvjete jednake onima na koje su navikli u našoj uzgajivačnici. U svakom trenutku stojimo na raspolaganju novim vlasnicima i stručnim savjetima pružamo podršku u odrastanju naših psića. Dosada je 30 naših štenaca pronašlo topli dom diljem Hrvatske i svijeta, od Slovenije i Austrije, pa sve do Etiopije i Brazila, s čijim smo vlasnicima postali bliski prijatelji.

Prilog o našoj uzgajivačnici u "Kućnim ljubimcima" na HRT-u.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.